Noord-Holland

Jonge kitten gered uit brandende woning in IJmuiden

IJMUIDEN – In de vroege ochtend van vrijdag 5 juli rond 01.45 uur brak er brand uit in een woning aan de Beukenstraat in IJmuiden.

De twee bewoners wisten aan de vlammen te ontsnappen. Een van hen vluchtte via het dakterras op de eerste verdieping en sprong naar beneden. Er werd lange tijd naar een derde persoon gezocht omdat men dacht dat deze nog in het brandende huis aanwezig was. Voor de zekerheid werd het Mobiel Medisch Team ingeschakeld. Later bleek de derde bewoner verderop te zijn. De brandweer slaagde erin tijdens de brand een kitten uit de woning te redden, die vervolgens in een ambulance werd verzorgd.

De bewoners zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar bleven ongedeerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen