Utrecht

Motorrijder overleden na ernstig ongeval Kryptonweg Amersfoort

AMERSFOORT – Op vrijdagavond 5 juli vond er een tragisch ongeval plaats bij de kruising Heliumweg / Xenonweg in Amersfoort. Een motorrijder is om het leven gekomen toen hij in botsing kwam met een automobilist.

Hulpdiensten, waaronder de politie, meerdere ambulances en de brandweer, waren snel ter plaatse. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar later geannuleerd. Ondanks de snelle inzet en reanimatie ter plekke, overleed de motorrijder aan zijn verwondingen.

De automobilist is aangehouden, hoewel de exacte reden hiervoor nog onbekend is. De politie onderzoekt het incident verder.

Tijdens het onderzoek reed een ambulance met spoed door de afzetting van het plaats delict. Dit verbaasde agenten en de Forensische Opsporing Verkeer. De ambulancechauffeur kwam vast te zitten op een betonnen blok aan de zijkant van de weg. Agenten spraken de inzittenden van de ambulance direct aan en de ambulance raakte beschadigd. Doordat de ambulance op het plaats delict stil kwam te staan, mocht deze niet meer weg totdat het onderzoek was afgerond.

Gerelateerde artikelen