Gelderland

Enorm feest met ruim duizend mensen op Apeldoornse Oranjerotonde na overwinning op Turkije

APELDOORN – Het Nederlands Elftal heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Turkije in Berlijn en heeft zich daarmee geplaatst voor de halve finale op het EK.

Redenen genoeg voor opnieuw een groot feest op de Apeldoornse Oranjerotonde. Daar verzamelden na de wedstrijd honderden Oranjesupporters. Volgens een correspondent ter plaatse zijn er bijna duizend mensen aanwezig. De sfeer is erg gezellig. Er wordt luidkeels gezongen en gejuicht en ook klonk er enige tijd muziek.

Muziek en vuurwerk

Op de Oranjerotonde was het daar voorgaande keren ook al een enorm feest na de overwinning op Roemeniƫ. Na een bloedstollende wedstrijd heeft Nederland zich weten te plaatsen voor de halve finale tegen Engeland. Turkije is daarbij uitgeschakeld op het EK. De politie is ook aanwezig op de Oranjerotonde. Er lopen mensen met muziekboxen rond maar dit is niet toegestaan. De muziek werd later uitgeschakeld nadat er waarschuwingen werden uitgedeeld. Ook werd er volop vuurwerk afgestoken op de rotonde.

Turkse fans

Ook zijn er Turkse fans met Turkse vlaggen aanwezig die zich hebben gemengd tussen de Oranjesupporters. Deze tonen hun waardering voor het optreden van het Nederlands Elftal en feesten gezellig mee met de supporters van het Nederlands Elftal.

Nederland speelt woensdagavond 10 juli om 21:00 uur de halve finale tegen Engeland.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen