Gelderland

Grote fatbikecontrole in centrum Apeldoorn, meerdere inbeslagnames en boetes

APELDOORN – De politie heeft op vrijdag 28 juni een grote controle uitgevoerd gericht op de fatbike. Dit deed de politie na aanhoudende overlast, aanrijdingen en onveilig rijgedrag.

Er werden 40 rijproeven op de rollerbank en daar kwamen flink wat resultaten uit. Zo overschreden 12 fatbikes de constructiesnelheid, zijn er 4 fatbikes in beslag genomen voor een 2e overtreding van de te hoge constructiesnelheid en zijn er 8 boetes uitgedeeld voor de te hoge snelheid en zijn er officiƫle waarschuwingen uitgedeeld.

Ook werden er tijdens de controle nog diverse andere overtredingen geconstateerd voor onder andere het niet voeren van verlichting op de fiets, wildplassen, onnodig geluid maken en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

De fatbike zorgt de afgelopen tijd voor veel discussies in Nederland.

Foto: Politie Apeldoorn

Gerelateerde artikelen