Utrecht

Klopjacht op verdachte met mes en kruisboogpijlen in Amersfoort, bos hermetisch afgesloten

AMERSFOORT – Zondagavond 7 juli omstreeks 21.30 uur heeft een zoektocht naar een voortvluchtige plaatsgevonden aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort.

Op de Soesterweg is vanavond een man met verward gedrag aangetroffen in een auto. De man verklaarde messen en pijlen van een kruisboog bij zich te hebben liet een woordvoerder van de politie weten. Toen de politie op locatie kwam, sloeg de man op de vlucht, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. De verdachte reed vervolgens met zijn voertuig tegen een politieauto aan en vluchtte naar het bosgebied Birkhoven aan de Zandlaan, waar hij het bos in ging. De situatie escaleerde verder, en het bosgebied is inmiddels hermetisch afgesloten.

Een politiehelikopter cirkelt boven het gebied om de verdachte te lokaliseren, terwijl onderhandelaars op locatie zijn om de situatie vreedzaam te proberen op te lossen. De Dienst Speciale Interventies (DSI) is onderweg om de man te arresteren. Met man en macht wordt gezocht naar de verdachte, terwijl de politie de omgeving bewaakt en de veiligheid van de bewoners verzekert.

Gerelateerde artikelen