Utrecht

Verwarde man na klopjacht van uren in bos opgepakt in Amersfoort

AMERSFOORT – De man die gisterenavond wegvluchtte voor de politie en zich vervolgens schuil hield in het bos, is na een urenlange klopjacht gevonden in Amersfoort.

Op de Soesterweg werd gisterenavond een man met verward gedrag aangetroffen in een auto. De man verklaarde messen en pijlen van een kruisboog bij zich te hebben, liet een woordvoerder van de politie weten. Toen de politie ter plaatse kwam, sloeg de man op de vlucht, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. De verdachte reed vervolgens met zijn voertuig tegen een politieauto aan en vluchtte naar het bosgebied Birkhoven aan de Zandlaan, waar hij het bos in ging.

Onder andere de Dienst Speciale Interventies kwam ter plaatse om de man aan te houden. Na een klopjacht van ruim 4 uur werd de man gevonden en overgedragen aan zijn zorgkader, dat meldt Politie Utrecht op Twitter.

Foto: AS Media

Gerelateerde artikelen