Utrecht

Vijf gewonden waarvan één ernstig na steekpartij Wiekslag Amersfoort

AMERSFOORT – Op zaterdagavond 20 juli, rond 21.30 uur, vond een steekincident plaats aan de Wiekslag/Lageweg in Amersfoort waarbij vijf personen gewond raakten.

De gewonden werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Eén persoon met ernstige verwondingen werd naar het UMC in Utrecht vervoerd, terwijl de overige vier slachtoffers naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort werden gebracht.

De melding bij de politie werd aanvankelijk als een vechtpartij doorgegeven, maar ter plaatse bleek er ook met messen gestoken te zijn. De politie heeft meerdere personen aangehouden in verband met het incident. Het bleek dat de gewonden ook verdachten waren; zij zullen na hun ziekenhuisbehandeling worden verhoord.

Een lang bloedspoor markeerde de plaats van het delict, waar speurhonden naar verdere aanwijzingen zochten. Het gebied tussen de Lageweg en de Velduil werd volledig afgezet voor het publiek.

De politie roept getuigen op zich te melden en vraagt buurtbewoners om eventuele camerabeelden te delen die het onderzoek kunnen ondersteunen.

Gerelateerde artikelen