Flevoland

18 paarden omgekomen bij zeer grote brand manage Bosruiterweg Zeewolde

ZEEWOLDE – In de nacht van woensdag op donderdag heeft een hevige brand een paardenstal bij een manege aan de Bosruiterweg in Zeewolde volledig in de as gelegd. Het vuur ontstond rond 00:30 uur en vernietigde het gebouw volledig. Ondanks de snelle reactie van de brandweer kwamen 18 paarden om het leven, terwijl twee paarden uit de stal konden worden gered. Er raakte geen personen gewond.

De brandweer kreeg het vuur rond 02:00 uur onder controle. Door een nabijgelegen woonhuis en schuur nat te houden, wist men te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde. Ongeveer 20 brandweerwagens werden ingezet om de brand te bestrijden, en het droneteam van de brandweer werd ingeschakeld om de situatie vanuit de lucht te monitoren.

Een woordvoerder van de brandweer meldde dat de stal paarden herbergde van meerdere eigenaren. De brand, die waarschijnlijk in het dak begon, heeft een grote impact gehad. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld en wordt onderzocht door het team brandonderzoek van de brandweer.

Steunbetuiging

Burgemeester Gerrit Jan Gorter bezocht de locatie om de situatie te beoordelen en zijn steun te betuigen aan de getroffen eigenaren en bewoners. Hij sprak zijn waardering uit voor de snelle en professionele inzet van de hulpdiensten. De Bosruiterweg en de rotonde met de Spiekweg werden tijdelijk afgesloten om de hulpdiensten ruimte te geven en de veiligheid van het publiek te garanderen.

Gerelateerde artikelen