Utrecht

Automobilist slaat meerdere keren over de kop A28 Amersfoort

AMERSFOORT – In de vroege ochtenduren van zaterdag 27 juli gebeurde er een ernstig verkeersongeluk op de A28 bij kilometerpaal 12,6, net na de afslag Soesterberg, richting knooppunt Hoevelaken.

Rond 02.15 uur verloor een bestuurder met hoge snelheid de controle over zijn voertuig. Hij botste tegen de auto voor hem, sloeg meerdere malen over de kop en kwam uiteindelijk ondersteboven in de berm tot stilstand. Wonder boven wonder kon de bestuurder op eigen kracht uit de auto komen, maar werd daarna naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en behandeling.

Een oplettende vrachtwagenchauffeur, die getuige was van het ongeluk, besloot snel te handelen door zijn vrachtwagen dwars over twee rijstroken te plaatsen. Hierdoor blokkeerde hij het verkeer om de veiligheid van de betrokkenen te garanderen en verdere ongelukken te voorkomen.

De auto die werd aangereden, raakte flink beschadigd, maar de bestuurder kwam er zonder verwondingen vanaf. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen en de gewonde bestuurder te helpen.

Tijdens het incident bleven de twee rechter rijstroken afgesloten. De Koninklijke Marechaussee en de politie zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Gerelateerde artikelen