Utrecht

Bestuurder bestelbusje onder invloed veroorzaakt zwaar ongeval

Op dinsdagavond 3 september, rond 23.50 uur, vond er een ernstig ongeluk plaats op de snelweg A1, ter hoogte van kilometerpaal 39.2, in de richting van Zwolle. Het incident gebeurde net na de afrit Amersfoort-West in Amersfoort.

Een automobilist die samen met vrienden onderweg was naar Friesland, reed op de middelste rijstrook toen hij plotseling rechts werd ingehaald door een bestelbusje. Als schrikreactie hierop trok de bestuurder abrupt aan het stuur, waardoor hij tegen het busje botste en vervolgens de vangrail aan de linkerzijde raakte. De auto kwam uiteindelijk achterstevoren tot stilstand op de snelweg.

Het bestelbusje raakte van de weg, schoof over de vluchtstrook en kwam uiteindelijk op zijn zijkant tot stilstand in de berm. Beide voertuigen liepen daarbij aanzienlijke schade op.

Ooggetuigen belden onmiddellijk 112 en boden eerste hulp totdat de hulpdiensten arriveerden. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, bleek hun inzet uiteindelijk niet nodig. Het ambulancepersoneel onderzocht alle betrokkenen, waarna de bestuurder van het bestelbusje onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis werd gebracht voor nadere controle.

De bestuurder van het bestelbusje werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. Na behandeling in het ziekenhuis zal hij naar het politiebureau worden overgebracht voor verder onderzoek. Er zal een bloedtest worden uitgevoerd om te bepalen welke verdovende middelen hij mogelijk heeft gebruikt. Daarnaast werden in en rondom het bestelbusje zogeheten Ponypacks gevonden, kleine zakjes die vaak worden gebruikt voor cocaĆÆne.

Tijdens het incident was de A1 volledig afgesloten. Beide voertuigen zijn inmiddels door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Gerelateerde artikelen