Overijssel

Flinke crash na straatrace op A1, rijbewijzen van 21-jarige bestuurders ingevorderd

Woensdagavond rond 21:30 uur crashte een auto in de vangrail tijdens een straatrace op de A1 tussen Apeldoorn en Hengelo, ter hoogte van Deventer.

De 21-jarige bestuurder van een Volkswagen verloor de controle over het stuur en kwam met een harde klap in de vangrail terecht. Een passerende automobilist in een Renault werd hierbij geraakt, wat aanzienlijke schade aan de voorbumper veroorzaakte. Een tweede auto die deelnam aan de straatrace ging ervandoor.

Een ambulance arriveerde snel om de betrokkenen te controleren, maar er raakte gelukkig niemand gewond. De 21-jarige bestuurder uit Twello, die de crash veroorzaakte, moest zijn rijbewijs inleveren. Later wist de politie de andere betrokken auto op te sporen, ook bestuurd door een 21-jarige uit Twello, van wie eveneens het rijbewijs werd ingenomen. Beide rijbewijzen werden ingevorderd op basis van artikel 130 van de Wegenverkeerswet, vanwege twijfels over de rijgeschiktheid. Het CBR zal de verdere afhandeling verzorgen.

Twee van de vier rijstroken op de A1 waren enkele uren afgesloten voor de opruimwerkzaamheden en reparaties aan de vangrail en het asfalt. De schade aan de vangrail strekte zich over tientallen meters uit, met ook flinke krassen en olievlekken op het asfalt. Omdat het incident tijdens een straatrace plaatsvond, is de kans groot dat de verzekering de kosten voor de schade aan de snelweg en de andere auto, die in de tienduizenden euro’s lopen, niet zal dekken.

Gerelateerde artikelen