Landelijk

Politie houd verdachte aan voor opruiing tot terroristisch misdrijf

Een 31 jarige man is woensdag aangehouden voor opruiing tot een terroristisch misdrijf

De man was actief in een telegram groep waarin hij mensen zocht die wouden helpen bij het plegen van een genocide aanval. De man woonachtig in Den Haag wordt er ook van verdacht discriminerende uitingen te hebben gedaan in een tram vorige week. Het gaat om Homo haat.

Woensdag werd de man aangehouden. Hij zit nu vast voor opruiing met een terroristisch oogmerk. Daarnaast wordt hij dus verdacht van groepsbelediging en belediging met een discriminatoir aspect. Hij is daarvoor niet aangehouden, omdat iemand daarvoor volgens de wet niet in voorarrest mag worden genomen. Hij zal daar wel over worden verhoord.

De politie treedt hard op tegen lhbtiq+gerelateerd geweld en/of uitlatingen. Krijgt u te maken met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan je seksuele oriƫntatie of genderidentiteit? Doe daar dan altijd melding/aangifte van! Doe dat bij spoed altijd via 112. Is er geen spoed, dan kun je contact met de politie opnemen via 0900-8844. Daarnaast is Roze in Blauw 24/7 bereikbaar via 088-1691234. Dit is het politienetwerk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer (LHBTIQ+) personen.

Bron:Politie

Gerelateerde artikelen