Overijssel

Politieauto betrokken bij flinke kettingbotsing met vijf voertuigen

Vanmorgen rond 9 uur vond er een kettingbotsing plaats op de N35 tussen Heino en Raalte, waarbij vijf voertuigen betrokken waren.

Het verkeer stond stil voor een verkeerslicht verderop, maar een automobilist merkte dit te laat op en botste hard op een taxibus. De taxibus werd daardoor doorgeduwd, wat leidde tot botsingen met nog twee auto’s en een politieauto. In volgorde waren de voertuigen: auto > taxibus > auto > auto > politievoertuig.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en twee ambulances, kwamen snel ter plaatse om de gewonden te helpen. In alle voertuigen, inclusief de taxibus, bevonden zich alleen bestuurders. In de politieauto zaten twee agenten. Hoewel alle betrokkenen door het ambulancepersoneel werden onderzocht, bleek dat niemand naar het ziekenhuis hoefde. Wel bezoeken een agent en een burger later op eigen initiatief de huisartsenpost vanwege nekklachten.

De N35 werd volledig afgesloten na het ongeval, wat voor grote verkeersproblemen zorgde in de omgeving van Raalte en Heino. In beide richtingen ontstonden files die opliepen tot 45 minuten, omdat veel verkeer uitweek naar binnenwegen die hier niet op waren voorbereid. Daarnaast zat vrachtverkeer, dat niet kon keren, ruim twee uur vast achter de plek van het ongeval. De voertuigen werden uiteindelijk door een bergingsbedrijf weggesleept.

Gerelateerde artikelen