Vermist

Vermissing Yoran Krol, Ewout spreekt in serie met vader en politie

Programmamaker Ewout Genemans heeft een documentaire gemaakt over de sinds 24 december 2023 vermiste Yoran Krol van 16 jaar uit Sleeuwijk.

De documentaire is te zien op Videoland en wordt later ook uitgezonden op TV. In Ewout: Op zoek naar vermiste personen, gaat Ewout dieper in op de vermissing van de Sleeuwijkse jongen. In de aflevering praat Ewout onder andere met de politie, maar ook met de vader van Yoran, Daniël.

De vermissing

Terug naar 24 december 2023. Die avond voor kerstavond krijgt de politie een melding van de ouders van Yoran dat hij niet meer thuis is gekomen. Hij was bij een jongerencentrum in Almkerk en is daar weggefietst. Zijn fiets werd later aangetroffen. In de aflevering vertelt de politie dat er geen camerabeelden zijn van Yoran op zijn fiets. Het laatste signaal van zijn telefoon kwam vanaf een brug bij de rivier Merwede. Daar werd ook zijn fiets gevonden en volgens de politie ook vegen op de reling van de brug.

Jas gevonden

Op een afstand van 18 kilometer verder werd de jas van Yoran gevonden op 12 januari. De jas werd gevonden door een oplettende voorbijganger. Door het vinden van de jas in het water, vind de politie het aannemelijk dat Yoran in het water terecht is gekomen.

De vermissing van Yoran maakt ook diepe indruk op de agenten in de documentaire. “Het feit dat je in het ongewisse blijft, maakt je extra alert bij meldingen.” De dagen na zijn vermissing wordt er groots gezocht met boten, drones, vrijwilligers en speciale zoekhonden. Helaas altijd nog zonder resultaat.

Gesprek met de vader

Ewout praat ook met de vader van Yoran. Samen gaan zij in de aflevering naar de rivier die het leven van de familie op zijn kop zette. “Onder de omstandig gaat het goed, we proberen met elkaar het leven opnieuw uit te vinden” vertelt de vader. “We proberen te genieten met elkaar, maar dat heeft wel een randje. Het leven staat niet stil.” Er zijn nog heel veel vragen voor de familie, wetende dat een hoop van die vragen nooit beantwoord zullen worden.

De vermissing van de jongen is nog altijd een belangrijke zaak bij de politie. Elke tip of melding die binnenkomt, wordt grondig onderzocht door de politie. Heeft u tips of informatie, hoe klein dan ook, die duidelijkheid kunnen scheppen over de vermissing van Yoran, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Ewout: Op Zoek naar Vermiste Personen zie je op woensdag 18 september vanaf 20:30 uur op RTL 5. Vooruitkijken kan nu al via Videoland.

Gerelateerde artikelen