Noord Brabant

Politie blokkeert asociaal rijdende trouwstoet, drie auto’s in beslag genomen en 8 boetes

De politie heeft gisteren in Bergen op Zoom drie auto’s in beslag genomen en acht boetes uitgedeeld aan deelnemers van een asociaal rijdende trouwstoet.

Dat gebeurde gisteren rond 16:00 uur. Een politieagent die in zijn vrije tijd over de A4 reed, merkte een groep van ongeveer tien auto’s op die zich asociaal gedroegen in het verkeer. De bestuurders reden onder andere over een doorgetrokken streep, haalden aan de rechterkant in en gebruikten de vluchtstrook. De agent waarschuwde zijn collega’s, die erin slaagden de voertuigen op de Saturnuslaan in Bergen op Zoom tot stilstand te brengen door de weg te blokkeren.

Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een trouwstoet, waarbij een van de auto’s het bruidspaar vervoerde. Er ontstond een confrontatie tussen de politie en de deelnemers aan de stoet. Sommige personen gedroegen zich provocerend door blikjes op straat te gooien en luide muziek te spelen. Toen de politie de voertuigen in beslag wilde nemen, bleken de sleutels onvindbaar.

Uiteindelijk nam de politie drie huurauto’s met Duitse kentekens in beslag, waaronder de auto van de bruidegom. In totaal werden er acht boetes uitgedeeld.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen