Zuid-Holland

Politie: Doorbraak in 20 jaar oude verkrachtingszaak uit 2004

Het Coldcaseteam van de politie Rotterdam heeft deze ochtend een 39-jarige man aangehouden in een woning in Rotterdam Kralingen.

Dat laat de politie weten. De man is aangehouden als verdachte in een verkrachtingszaak uit 2004. De zaak werd heropend na het verkrijgen van nieuwe informatie. Twintig jaar geleden, op 12 januari, stapte een vrouw van toen 30 jaar samen met een vriend ‘s avonds uit de metro bij station Voorschoterlaan in Rotterdam. In de Lusthofstraat ontstond een conflict tussen haar vriend en een groep van vijf à zes mannen, waarbij geld een rol speelde.

Toen haar vriend vertrok, probeerde de vrouw de situatie te sussen en liep met de mannen mee naar de Paulus Potterstraat. Daar omsingelden de mannen haar, en één van hen verkrachtte haar. Vervolgens werd ze in het Park Rozenburg opnieuw verkracht door meerdere mannen.

In 2004 leverde het uitgebreide politieonderzoek geen resultaat op. Echter, door nieuwe informatie is de zaak opnieuw opgepakt. Vorige week werd via Opsporing Verzocht, Bureau Rijnmond en sociale media een oproep gedaan aan het publiek om informatie te delen, en specifiek aan de mannen die die avond betrokken waren.

Vanmorgen werd een man in zijn woning in Rotterdam Kralingen gearresteerd. Het onderzoek loopt nog en er worden mogelijk meer arrestaties verwacht.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen