Gelderland

Zwaargewonde hevig bloedende man op straat gevonden

In de binnenstad van Apeldoorn werd een bloedspoor aangetroffen dat zich over honderden meters uitstrekte, eindigend bij een zwaargewonde man. Aanvankelijk ontvingen de hulpdiensten een melding van een mogelijk steekincident, maar na het volgen van het bloedspoor kwamen agenten uit bij een gebroken ruit. Het zwaargewonde slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 03.00 uur stuitten voorbijgangers op de Stationsstraat, in de buurt van het Marktplein en naast het regenboogzebrapad, op een man die ernstig gewond was. De man, hevig bloedend en met een diepe wond aan zijn arm, werd door de voorbijgangers geholpen, waarna ze direct alarm sloegen via 112. De politie en meerdere eenheden kwamen ter plaatse, samen met twee ambulances. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen.

Terwijl het medische team de gewonde man behandelde, startte de politie een onderzoek. Ze volgden het bloedspoor door het centrum van Apeldoorn, dat uiteindelijk leidde naar een kapotte ruit van een fietsstalling aan de Marktstraat. Op de glasscherven was nog steeds bloed zichtbaar. Na onderzoek concludeerden de agenten snel dat er geen sprake was van een steekincident, maar dat de man zichzelf verwond had bij het vernielen van de ruit.

De man was inmiddels met spoed naar het ziekenhuis gebracht en de traumahelikopter werd geannuleerd. De politie nam de bebloede kleding en bezittingen van de man mee, maar het blijft onduidelijk waarom hij de ruit heeft vernield.

Gerelateerde artikelen