Zuid-Holland

Dader dodelijke steekpartij riep ‘Allahoe Akbar’ en had meerdere messen

De dader van de dodelijke steekpartij gisterenavond op het Willemsplein bij de Erasmusbrug in Rotterdam zou volgens getuigen ‘Allahoe Akbar’ hebben geroepen. Ook zou de dader twee grote messen bij zich hebben gehad.

Op De Telegraaf is te lezen dat getuigen tegenover de politie meldden dat de man er duidelijk op uit was om meerdere slachtoffers te maken. De steekpartij zou volgens de politie begonnen zijn in de parkeergarage onder de Erasmusbrug, waar het eerste slachtoffer werd aangevallen. Vervolgens ging de verdachte via de trap naar boven en viel aan de voet van de brug een tweede persoon aan. Na beide slachtoffers te hebben neergestoken, rende de dader naar een druk terras, waar veel mensen aanwezig waren. Een 32-jarige sportinstructeur, die lessen gaf onder de brug, slaagde erin de verdachte te overmeesteren nog voordat de politie ter plaatse was.

Bij de steekpartij kwam een persoon om het leven, twee andere personen waaronder de verdachte raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie is druk bezig met het grootschalige onderzoek.

Gerelateerde artikelen