Overijssel

Gewonde gans met gebroken vleugel na dagen alsnog gevangen

De gewonde gans met een gebroken vleugel aan de Rabatstraat in Hengelo (OV) is gisteren alsnog gevangen. Dat is Zwanengroep Zuid-Holland uit Brielle vandaag gelukt.

De gewonde gans werd een paar dagen geleden opgemerkt door voorbijgangers. De dierenambulance en de brandweer hebben toen geprobeerd het gewonde dier te vangen maar dit was niet gelukt. Er werd geadviseerd de gans 1 à 2 dagen met rust te laten zodat hij zou verzwakken.

Ons bericht van woensdag werd niet onopgemerkt gebleven. Zwanengroep Zuid-Holland zag het bericht en twijfelde geen moment verklaart Edwin, de oprichter van de speciale groep. Ook al is het voor de groep ver rijden, voor een dier in nood is geen afstand te groot.

Vanuit Brielle zijn zij ongeveer 2 uur onderweg geweest naar het Overijsselse Hengelo. Aangekomen bij de Dierenambulance Hengelo en Borne daar hebben zij een plan van aanpak opgesteld. De groep kwam met een motorboot ter plaatse om de reddingsactie makkelijker te maken. De reddingsoperatie ging gepaard met de nodige veiligheid voor het diertje. Dit deden zij met uiterste precisie om zo te voorkomen dat de gans in de schoepen van de motor terechtkomt. Een gans kan namelijk onder water duiken.

De reddingsoperatie duurde volgens Edwin niet lang. Het beestje werd uiteindelijk gevangen en overgedragen aan de dierenambulance. Deze heeft besloten om de gans in te laten slapen om het dier uit zijn lijden te verlossen. Het diertje had een gebroken vleugel en had veel pijn.

Wil je meer weten over wat de Zwanengroep precies allemaal doet? Bezoek dan de website via https://zwanengroep.nl/

Gerelateerde artikelen