Utrecht

Grote brand in afhaalrestaurant, bovenliggende appartementen ontruimd

In een toko aan de Lage Boog in Amersfoort is vanmiddag brand uitgebroken. De brandweer heeft de situatie opgeschaald naar een zeer grote brand vanwege de omvang en de rookontwikkeling die gepaard gaat met de brand.Ā 

Er is sprake van flinke rookontwikkeling, waardoor de omgeving hinder ondervindt van de rook. De brandweer is met meerdere eenheden aanwezig en zet alles op alles om de brand onder controle te brengen. Het vuur woedt momenteel in het plafond en de spouwmuur, wat het blussen extra moeilijk maakt. De brandweer is met groot materieel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen, maar de brand blijkt zeer hardnekkig. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, wel meldt de Veiligheidsregio dat het is begonnen in de keuken van het restaurant.

Omwonenden wordt aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en uit de buurt van de rook te blijven. Of er gewonden zijn, is op dit moment nog niet bekend. Veiligheidsregio Utrecht laat op X weten dat bovenliggende appartementen worden ontruimd.

De hulpdiensten blijven hard werken aan het blussen van de brand en volgen de situatie op de voet.

Gerelateerde artikelen