Zuid-Holland

Verdachte dodelijke steekpartij Rotterdam stak in 2022 zijn eigen moeder neer

De 22-jarige verdachte Ayoub M. uit Amersfoort die donderdagavond een persoon heeft dood gestoken en een andere zwaar verwondde, blijkt in 2022 ook zijn moeder te hebben neergestoken in Nijkerk, vlak bij Amersfoort.

Dat meldt het AD op basis van bronnen aan de site. Zijn moeder raakte toen gewond aan haar handen en haar hals. Een paar dagen daarvoor zou de verdachte zich op gewelddadige wijze hebben verzet tegen boa’s en de binnenkant van een Arnhemse politiecel hebben gesloopt, schrijft het AD. De verdachte was al langere tijd in beeld bij justitie.

Donderdagavond stak de 22-jarige Amersfoorter twee mensen neer op het Willemsplein vlak bij de Erasmusbrug. Daarbij kwam een 32-jarige Rotterdammer om het leven en raakte een Zwitserse man zwaargewond. De Zwitser is later ontslagen uit het ziekenhuis. De dader werd al snel overmeesterd door omstanders in de buurt. De politie heeft hem niet veel later aangehouden in de buurt van de Erasmusbrug.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 22-jarige man uit Amersfoort van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk. Uit het lopende onderzoek komen aanwijzingen naar voren dat de verdachte mogelijk ideologische motieven had. Tijdens de gebeurtenissen zou hij meerdere keren “Allahoe Akbar” hebben geroepen. Maandag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commisaris.

Gerelateerde artikelen