Gelderland

Hevige brand verwoest geparkeerde bestelbus

Afgelopen nacht is een bestelbus zwaar beschadigd door een hevige brand aan de Gaaiweg in Apeldoorn. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

De brand werd rond 03.00 uur opgemerkt door een buurtbewoner die wakker werd van een vreemd geluid. Toen hij ging kijken, zag hij dat de vlammen uit de voorkant van de bestelbus sloegen. De brandweer werd gebeld en arriveerde snel. Bij hun aankomst sloegen de vlammen uit de rechtervoorzijde van het voertuig. De brandweerlieden kregen het vuur snel onder controle en wisten te voorkomen dat het zou overslaan naar een schutting.

Volgens omwonenden is het al enige tijd onrustig rond de woning van de eigenaren van de bestelbus. Zo zou er ongeveer anderhalf uur voor de brand nog een conflict zijn geweest, waarbij omwonenden wakker werden van geschreeuw.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand en houdt rekening met brandstichting. Ook de verklaringen van omwonenden worden meegenomen in het onderzoek.

Gerelateerde artikelen