Gelderland

VIDEO | Meerdere supporters onwel bij GelreDome Arnhem, meer dan tien ambulances ter plaatse

De hulpdiensten zijn vanmiddag massaal opgeroepen naar het Gelredome aan de Batavierenweg in Arnhem.

Onwel geworden

Onderweg naar het GelreDome, het stadion van voetbalclub Vitesse, zijn meerdere supporters onwel geworden in de bussen. Zij waren op de terugweg van de uitwedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse in Doetinchem. De exacte oorzaak van het onwel worden is op dit moment nog niet bekend. Ambulancepersoneel is ter plaatse gekomen om de getroffen supporters te controleren en te verzorgen. Volgens de eerste berichten hadden zij voornamelijk klachten over irritaties aan de keel en ogen.

Volgens supporters zouden zij in het stadion van De Graafschap zijn blootgesteld aan rookbommen die werden afgestoken in het stadion.

Rookpotten

Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Midden ging het om 30 supporters verdeeld over 6 bussen. Uiteindelijk zijn er drie personen naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden is dat de supporters onwel zijn geworden door meerdere rookpotten die in het uitvak zijn gegooid bij de Vitesse supporters, vervolgd een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Inzet hulpdiensten

Meer dan tien ambulances, verschillende politie-eenheden en de brandweer zijn ter plaatse gekomen om hulp te bieden. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen om de situatie te ondersteunen. De hulpdiensten hebben de getroffen supporters opgevangen net buiten het GelreDome. De eerste melding over het incident kwam rond 17:55 uur binnen, waarop al snel meerdere ambulances met spoed werden gealarmeerd.

Ongeveer tien minuten later werd de situatie opgeschaald naar GRIP 1, wat staat voor ‘Gecoƶrdineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure’. Dit wordt toegepast wanneer er coƶrdinatie tussen verschillende hulpdiensten vereist is om de situatie effectief te beheren.

Gerelateerde artikelen