Overijssel

VIDEO | Automobilist onder invloed van drank en drugs richt enorme ravage aan

Een 22-jarige man, die onder invloed was van alcohol en drugs, reed vannacht rond 2:15 uur tegen een lantaarnpaal. Het incident vond plaats bij de rotonde van de N348/Raalterweg/N766. De man, afkomstig uit de gemeente Olst-Wijhe, naderde de rotonde op de Raalterweg vanuit Deventer, maar miste een bocht vlak voor de rotonde en reed rechtdoor.

Hierbij ramde hij een verkeersbord en raakte vervolgens een lantaarnpaal, die omviel en de weg blokkeerde. Zijn zwaar beschadigde voertuig kwam tot stilstand op de rijbaan van de rotonde.

Een ambulance kwam ter plaatse om de bestuurder te controleren, maar hij bleek geen verwondingen te hebben. Een eerste blaastest toonde aan dat de man veel te veel had gedronken, en ook een drugstest viel positief uit. De man werd daarop gearresteerd, en op het politiebureau nam een GGD-arts bloed af om de definitieve waardes vast te stellen. Bij de aanhouding werd ook een kleine hoeveelheid drugs bij de man aangetroffen, die in beslag werd genomen.

De Raalterweg en een deel van de rotonde werden tijdelijk afgesloten om de ravage op te ruimen. De politie leidde het verkeer om en om langs de rotonde. Een bergingsbedrijf heeft het beschadigde voertuig weggesleept, en een calamiteitenaannemer verwijderde de omgevallen lantaarnpaal en plaatste tijdelijke verlichting.

Gerelateerde artikelen