Utrecht

Drie personen overleden na zeer ernstig ongeval

In de vroege uren van maandag 30 september, rond 01.30 uur, vond er een zeer ernstig ongeluk plaats op de Stadsring in Amersfoort ter hoogte van

Een auto met drie inzittenden is van de weg geraakt nadat deze vanaf de Hogeweg de weg op reed. Het voertuig botste met hoge snelheid tegen een boom en kwam uiteindelijk in het water tot stilstand.

Hulpdiensten waren massaal aanwezig om te assisteren. Maar liefst zes ambulances, een duikteam van de brandweer en meerdere politie-eenheden werden ingezet om de slachtoffers te redden. Daarnaast werden traumahelikopters vanuit Amsterdam en vliegbasis Volkel opgeroepen om snel medische hulp te bieden. Duikers van de brandweer wisten de drie inzittenden uit het voertuig te halen, waarna ter plaatse pogingen werden gedaan om hen te reanimeren.

Helaas mochten de inspanningen van de hulpverleners niet baten en zijn alle drie de inzittenden bij het ongeval om het leven gekomen.

De Stadsring is volledig afgesloten om een uitgebreid politieonderzoek mogelijk te maken. Dit onderzoek zal naar verwachting enkele uren in beslag nemen. Pas nadat dit onderzoek is afgerond, zullen de lichamen van de slachtoffers worden geborgen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ernstige ongeval. Was u getuige, heeft u informatie of heeft u misschien dashcambeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Gerelateerde artikelen