Utrecht

UPDATE | Drie jonge mannen overleden na zeer ernstig ongeval

Afgelopen nacht raakte een auto met daarin drie inzittenden te water aan de Stadsring in Amersfoort. Daarbij kwamen volgens de politie drie jonge mannen om het leven.

Volgens de politie gaat het om drie mannen van 21, 25 en 27 jaar oud uit de gemeente Amersfoort. Toevallig passerende agenten zagen tijdens hu surveillance meerdere auto-onderdelen langs de weg liggen. Ook zagen zij bandensporen in de berm en uiteindelijk de auto in het water. De auto is door een nog onbekende reden te water geraakt in de Eem die door Amersfoort loopt.

Inzet hulpdiensten

De hulpdiensten waren massaal aanwezig om te assisteren. Maar liefst zes ambulances, een duikteam van de brandweer en meerdere politie-eenheden werden ingezet om de slachtoffers te redden. Daarnaast werden traumahelikopters vanuit Amsterdam en vliegbasis Volkel opgeroepen om snel medische hulp te bieden. Duikers van de brandweer wisten de drie inzittenden uit het voertuig te halen, waarna ter plaatse pogingen werden gedaan om hen te reanimeren. Helaas waren de reanimatiepogingen tevergeefs. De drie jonge slachtoffers overleden ter plaatse. Hun familie is door de politie ingelicht.

Onderzoek gestart

Het opsporingsteam verkeer doet onderzoek naar de toedracht van dit incident. Op dit moment is er nog veel onduidelijk en is de hulp van u belangrijk om te kunnen achterhalen wat vannacht is gebeurd. De politie heeft een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u bijvoorbeeld camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Gerelateerde artikelen