Overijssel

Tweede dodelijk ongeval op A1 bij De Lutte, politie roept op tot delen dashcambeelden

Op de A1 bij De Lutte is opnieuw een tragisch ongeval gebeurd waarbij een automobilist om het leven is gekomen. Dit is het tweede dodelijke ongeval in slechts acht dagen tijd op bijna dezelfde locatie. Net als bij het eerdere ongeval, dat op 23 september plaatsvond, kwam de auto onder de trailer van een vrachtwagen terecht. De hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumahelikopter, kwamen snel ter plaatse, maar konden het leven van de bestuurder niet redden.

Het eerdere ongeval vond ook plaats op de A1 in de richting van Duitsland, vlak voor de grenscontroles, waar vaak filevorming ontstaat. Dit gebied is een bekende knelplaats vanwege de vertragingen bij de controles, wat mogelijk bijgedragen heeft aan de ongevallen.

De politie is nu bezig met een grondig onderzoek naar de toedracht van beide incidenten en doet een dringende oproep aan bestuurders die op het moment van de ongevallen op de A1 reden. Dashcambeelden kunnen cruciaal zijn om meer duidelijkheid te geven over wat er precies gebeurd is. Bestuurders die beelden hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie.

De snelweg was bij beide incidenten afgesloten, wat leidde tot flinke vertragingen richting Duitsland. Verkeer werd omgeleid via de A35 en de Duitse A31 om de plek van het ongeluk te vermijden. De politie blijft de situatie onderzoeken en hoopt met hulp van getuigen snel meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaken van deze ernstige ongelukken.

Heb je dashcambeelden of andere relevante informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie.

Foto: Ter illustratie (112 Nieuws)

Bericht van Rijkswaterstaat op platform: X
Bericht van Politie Overijssel op platform: X

Gerelateerde artikelen