Gelderland

FOTOREEKS | Mensen met karren vol water verlaten supermarkten in Apeldoorn

Na het kookadvies dat Vitens heeft afgegeven nadat er een poepbacterie is gevonden in het water in Apeldoorn, zijn mensen massaal water aan het inslaan.

Al binnen enkele minuten stonden de supermarkten vol en was het water in een mum van tijd volledig uitverkocht. Mensen verlaten de winkel met karren vol water. De supermarkten zaten daardoor binnen slechts een kwartier tijd al volledig zonder water. Volgens een correspondent ter plaatse zou een iemand voor ruim 560 euro hebben afgerekend aan water. Ook zou er kortstondig zijn gevochten omdat er bijna geen water meer zou zijn.

Wel is er aangegeven door meerdere supermarkten dat er meer dan genoeg is besteld. Vitens gaf eerder op de dag een dringend advies om leidingwater voor gebruik of consumptie eerst te koken, omdat er E. coli-bacteriĆ«n in het water zijn aangetroffen. Deze bacterie kan bij inname schadelijke gezondheidsklachten veroorzaken. Het kookadvies blijft van kracht totdat het water veilig verklaard is. Meer informatie hierover vindt u in dit item: Kookadvies Apeldoorn

Gerelateerde artikelen