Gelderland

Grote run op flessen drinkwater na kookadvies in Apeldoorn, lege schappen bij Albert Heijn

Naar aanleiding van het kookadvies dat Vitens vandaag heeft afgegeven voor meerdere plaatsen, waaronder Apeldoorn, is er een massale vraag ontstaan naar flessenwater.

Bij de Albert Heijn aan de Schapendoesweg in Apeldoorn zijn de schappen met flessenwater volledig leeg. Waar normaal gesproken nog rijen flessen en pakken water staan, is nu geen druppel meer te vinden. Klanten die in allerijl naar de supermarkt zijn gereden om water in te slaan, troffen een uitverkocht schap aan. Hoe de situatie bij andere supermarkten in Apeldoorn en omstreken is, blijft vooralsnog onduidelijk. Supermarkten hebben wel aangegeven extra water te hebben besteld.

Het water was in sommige supermarkten binnen 10 minuten volledig uitverkocht. Klanten zouden met karren vol naar buiten zijn gereden.

Vitens gaf eerder op de dag een dringend advies om leidingwater voor gebruik of consumptie eerst te koken, omdat er E. coli-bacteriën in het water zijn aangetroffen. Deze bacterie kan bij inname schadelijke gezondheidsklachten veroorzaken. Het kookadvies blijft van kracht totdat het water veilig verklaard is. Meer informatie hierover vindt u in dit item: Kookadvies Apeldoorn

Gerelateerde artikelen