Gelderland

Traumahelikopter gealarmeerd voor fietser met hoofdwond na ongeval

Vrijdagochtend is een fietser gewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester Jhr. Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn. De man liep een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde traumahelikopter werd uiteindelijk niet ingezet.

Het ongeluk vond rond 10.00 uur plaats op de kruising met de Molenstraat-Centrum. Een automobiliste probeerde de Molenstraat-Centrum in te rijden, maar botste om nog onbekende redenen op een oudere man op de fiets. Door de botsing kwam de fietser hard op zijn gezicht terecht en raakte gewond. Hulpdiensten, waaronder twee ambulances, meerdere politiewagens en een traumahelikopter, werden opgeroepen. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse verzorgd voordat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De traumahelikopter werd tijdens de inzet afgemeld.

De kruising is gedeeltelijk afgesloten vanwege het ongeval, wat voor aanzienlijke verkeershinder zorgt. Verkeer kan niet door de Molenstraat-Centrum.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Omdat de kruising met verkeerslichten is beveiligd, wordt vermoed dat een van de betrokkenen door rood is gereden, aldus de politie.

Gerelateerde artikelen