Gelderland

Zwaar ongeval op snelweg, bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

Vrijdagavond heeft zich een ernstig ongeluk voorgedaan op de A1 bij Terschuur, waarbij ten minste twee personen zwaar gewond zijn geraakt. Beide slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident vond rond 23.15 uur plaats op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort. Een BMW raakte, door nog onbekende omstandigheden, in botsing met een Volvo. De Volvo kwam hierdoor tegen een boom terecht en kantelde op zijn zijkant. De inzittenden raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Twee gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar hun huidige toestand is niet bekend. Een traumahelikopter landde langs de snelweg om medische hulp te verlenen.

De bestuurder van de BMW is door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een test op het politiebureau zal meer duidelijkheid geven.

Beide voertuigen liepen zware schade op. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Door het ongeluk was een deel van de snelweg tussen Apeldoorn en Amersfoort tijdelijk afgesloten. Twee rijstroken waren dicht, wat leidde tot filevorming in de avond.

Gerelateerde artikelen