Overijssel

Twee zwaargewonden nadat auto tegen boom knalt en op kop belandt

Afgelopen nacht rond 4:45 uur is op de Wissinkweg in Mariënheem een auto over de kop geslagen na een aanrijding met een boom.

De bestuurder reed vanuit Raalte in de richting van Mariënheem en kwam links van de weg in de berm terecht. Daar botste de auto tegen een boom en sloeg vervolgens over de kop, waarbij het voertuig op het dak belandde. De automobilist raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De deuren van de auto werden verwijderd om hem liggend uit het voertuig te halen.

De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedens bestaan dat hij onder invloed was; dit wordt in het ziekenhuis nader onderzocht. De passagier kon op eigen kracht de auto verlaten en is voor verdere controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto is volledig vernield en door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Opmerkelijk is dat de politie ter plaatse een tweede voertuig aantrof met vier inzittenden, die allen onder invloed van alcohol waren. Volgens de politie waren dit vrienden van de slachtoffers, die naar de plek van het ongeval waren gekomen na een telefoontje van het slachtoffer. Omdat de politie niet kon vaststellen wie van de vier had gereden, kregen ze allen een rijverbod opgelegd en moesten ze alternatieve manieren van vervoer regelen om naar huis te komen.

Gerelateerde artikelen