Gelderland

Fietser meters meegesleurd na flink ongeval met auto

Woensdagochtend is een fietsster gewond geraakt na een aanrijding met een automobiliste op de Kayersdijk in Apeldoorn. De fietsster werd tien meter meegesleurd op de voorruit van de auto en kwam daarna hard ten val. Ze is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats rond 07.45 uur ter hoogte van de kruising met de Lange Amerikaweg. De fietsster stak over bij de verkeerslichten toen ze werd aangereden. Ze belandde via de motorkap op de voorruit van de auto. Na ongeveer tien meter kwam de auto tot stilstand en viel de fietsster op de grond. Over haar verwondingen is nog niets bekend. De automobiliste was hevig geschrokken en werd door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Door het ongeluk is de Kayersdijk gedeeltelijk afgesloten, wat leidt tot flinke verkeersopstoppingen. Deze weg is een belangrijke verkeersader voor automobilisten richting de snelweg, waardoor veel mensen hinder ondervinden.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Zowel de auto als de fiets raakten zwaar beschadigd en worden door een bergingsbedrijf weggesleept.

Gerelateerde artikelen