Gelderland

Noodopvang Ugchelen gaat gewoon door ondanks explosie

De crisisnoodopvang van vluchtelingen in Ugchelen gaat gewoon door in het oude basisschoolgebouw. Ondanks dat er afgelopen nacht een explosie plaats vond bij het gebouw aan de Nijenbeek.

Dat laat de gemeente Apeldoorn weten. Door de explosie raakte het gebouw zwaar beschadigd. Minister Marjolein Faber heeft met afkeuring gereageerd op de vernieling. Datzelfde geldt voor de burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts.

Explosie

Afgelopen nacht ontplofte er een explosief bij het gebouw rond 00:15 uur. De afgelopen twee dagen zorgde de komst van de noodopvang voor veel onrust onder omwonenden en ouders van kinderen van de naastgelegen basisschool. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben.

Tijdens de explosie was er een beveiliger aanwezig in het pand. Hij raakte niet gewond, maar is wel flink geschrokken.

De informatiebijeenkomst voor omwonenden is vanwege de explosie verplaatst van 18:30 uur naar 19:00 uur in het Van der Valk Cantharel aan de Van Goltsteinlaan in Ugchelen.

Crisisnoodopvang

Zodra het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol raakt, worden mensen tijdelijk op deze locatie opgevangen. Er is ruimte voor maximaal 100 personen. Deze crisis-noodopvang voor de nacht begint rond 11 oktober en loopt uiterlijk tot 31 december 2024. De opvang is alleen voor overnachtingen; overdag verblijven de mensen in Ter Apel. Het zal grotendeels gaan om alleenstaande mannen en vrouwen, waarvan het grootste deel mannen.

Meer informatie over de Crisisnoodopvang in Ugchelen leest u op de website van de Gemeente Apeldoorn.

Gerelateerde artikelen