Gelderland

Laatste update Vitens; Kan Apeldoorn morgen weer water uit de kraan drinken?

Voor Apeldoorn geld al langere tijd een kookadvies voor het drinkwater. Dit is gedaan omdat er een lichte verontreiniging van de E.coli bacterie werd gevonden in het drinkwater.

Vitens raadt mensen aan het water eerst 3 minuten te laten koken. Het kookadvies geldt voor inwoners van de plaatsenĀ Apeldoorn, Beekbergen, Beemte Broekland, Eerbeek, Hoog Soeren, Klarenbeek, Klarenbeek (gemeente Apeldoorn), Klarenbeek (gemeente Voorst), Lieren, Loenen, Radio Kootwijk, Terwolde, Ugchelen, Wenum Wiesel en Vaassen.

Nadat op 4 oktober het advies voor koken werd afgegeven, werd er massaal gehamsterd door de Apeldoorners. Supermarkten waren binnen mum van tijd volledig door hun voorraad water heen.

Update 11 oktober Vitens

De waterreservoirs zijn opnieuw aangevuld. Vitens wil vanzelfsprekend controleren of het water aan hun kwaliteitsnormen voldoet. Daarom zijn er watermonsters verzameld voor laboratoriumonderzoek. De komende dagen wacht Vitens op de resultaten van deze tests, die herhaaldelijk positief moeten zijn.

Het kookadvies blijft in ieder geval van kracht tot en met maandag 14 oktober. Wij raden u dan ook aan om kraanwater eerst drie minuten te koken voordat u het drinkt, gebruikt voor het bereiden van voedsel of om uw tanden te poetsen.

Maandagavond 14 oktober komt Vitens met een nieuwe update, of eerder als daar aanleiding voor is.

Gerelateerde artikelen