Noord Brabant

Kalfje in wei geslacht door onbekende(n), mogelijk voor het vlees

Een lugubere ontdekking. Dat deed een boer zondagochtend in zijn wei in Heukelom. Een van zijn kalfjes bleek te zijn afgeslacht.

Eerst werd er gedacht dat dit door een wolf was gedaan, maar volgens een wolvenexpert werd het kalfje op een andere manier gedood. De politie arriveerde op de locatie en vond een zwaar toegetakeld kalf. Het dier had een opengesneden keel en de organen lagen verspreid ernaast. De politie gaat ervan uit dat het kalf werd gedood met als doel het vlees te gebruiken voor consumptie, laten zij op hun website weten. Volgens de boer zijn de voor- en achterpoten van het dier eraf gehaald en meegenomen.

De verdachte(n) zou(den) met het vlees zijn gevlucht in de richting van de Bosscheweg en de N65. Vermoedelijk stond het voertuig van de dader(s) op een pechstrook geparkeerd.

De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de daad en vraagt getuigen om zich te melden. Het exacte tijdstip waarop het kalf werd gedood, is nog onduidelijk, maar het gebeurde in elk geval tussen zaterdagavond en zondagochtend. Heeft u tips of informatie? Bel dan de politie via 0900-8844.

Foto: Ter illustratie (Niet het kalfje van het verhaal)

Gerelateerde artikelen