Gelderland

Zware crash in de nacht, twee ernstig gewonden naar ziekenhuis

Bij een zwaar verkeersongeval op de N309 – Tongerenseweg, tussen Epe en Elburg, zijn afgelopen nacht twee personen ernstig gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het eenzijdige ongeval vond plaats rond 00.15 uur in een bosrijk gebied. De bestuurder raakte, door nog onbekende oorzaak, van de weg af en botste frontaal tegen een boom. Door de klap belandde het voertuig op zijn kop. Beide inzittenden raakten hierbij ernstig gewond.

Het noodoproepsysteem van de auto, de zogenaamde eCall, schakelde automatisch de meldkamer in. Er kon geen contact worden gelegd met de inzittenden, waarop direct meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd. Kort daarna ontving de meldkamer aanvullende 112-meldingen van voorbijgangers. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter werden direct ingezet.

Bij aankomst troffen de hulpdiensten een flink verwoest wrak aan. Brokstukken lagen verspreid over de weg en het voertuig lag ondersteboven. De inzittenden moesten door de hulpdiensten worden bevrijd.

Ter plaatse werden de slachtoffers onderzocht en behandeld door het ambulancepersoneel, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Een arts van de traumahelikopter is met een van de ambulances meegegaan.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en heeft verklaringen van getuigen opgenomen. De weg staat bekend om eerdere aanrijdingen met overstekend wild, en de mogelijkheid dat dit een rol speelde wordt meegenomen in het onderzoek.

De provinciale weg is enkele uren afgesloten geweest voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. Het zwaar beschadigde voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Gerelateerde artikelen