Gelderland

Dönerzaak fors beschadigd na felle brand, politie vermoedt brandstichting

In de vroege ochtend, rond 2:15 uur, werd er brand ontdekt bij een dönerzaak aan de Marktstraat in Twello. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand vanwege de moeilijkheid om het vuur onder controle te krijgen.

De brand betrof onder andere een vetbrand in het keukenblok achter de voorgevel. Voor het pand troffen de hulpdiensten een verdachte boodschappentas aan, die door een explosievenverkenner van de politie werd onderzocht. In plaats van explosieven bleken er meerdere flessen met brandbare vloeistof in de tas te zitten. Het vuur verspreidde zich snel door het pand, waardoor de brandweer ook omliggende winkels en horecagelegenheden uit voorzorg controleerde.

Bewoners van een appartement boven de zaak werden uit voorzorg geëvacueerd, maar mochten later die nacht terugkeren. Het centrum werd geruime tijd gehuld in dikke zwarte rook, met een sterke brandlucht die over het gebied hing. Rond 4 uur had de brandweer de situatie onder controle. De Officier van Dienst meldde dat de dönerzaak van binnen volledig verwoest was.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door de politie. Beveiligingscamera’s van omliggende winkels zouden verdachte personen hebben vastgelegd op het moment dat de brand uitbrak. Brandonderzoekers zijn direct begonnen met het verzamelen van sporen, en de gemeente heeft hekken geplaatst rondom het pand.

De politie roept op getuigen die mogelijk iets hebben gezien contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Gerelateerde artikelen