Overijssel

Zwaargewonde en 7 aanhoudingen na steekpartij op station

Op dinsdagavond rond 20:00 vond er een steekincident plaats tussen het Centraal Station en het Vogeleiland in Deventer. Hulpdiensten troffen ter plaatse een ernstig gewonde man aan.

Vanwege de ernst van de verwondingen werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd vlak voor aankomst afgezegd omdat hij niet meer nodig bleek. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ooggetuigen meldden dat hij zware verwondingen had aan zijn schouder en hals/nek.

De politie heeft op het nabijgelegen station zeven jonge mannen aangehouden. Aangezien hun betrokkenheid bij het incident nog niet volledig duidelijk is, zijn ze allemaal gearresteerd en naar het politiebureau gebracht. Bij een aantal van hen werden papieren zakken om hun handen gedaan om eventuele sporen te bewaren. De minderjarige en meerderjarige verdachten zijn afzonderlijk in politiewagens vervoerd, zodat ze geen contact met elkaar konden hebben.

Een hondengeleider doorzocht het gebied naar het wapen, maar het is nog onbekend of dit gevonden is. Naar verwachting zal de politie woensdag meer informatie vrijgeven.

Gerelateerde artikelen