Overijssel

Twee zwaargewonden na zware frontale botsing

Vanochtend rond 4:40 uur raakte een bestelbus van de weg op de N332/Heetenseweg, net voorbij een bocht. De bestelbus gleed vervolgens in een slip en schoof dwars over de weg naar de andere rijstrook.

Een tegenligger kon de bestelbus niet meer ontwijken, wat leidde tot een forse botsing aan de zijkant van het voertuig. Ondanks de rustige verkeerssituatie op dat moment, kwam de bestelbus juist op het moment van de aanrijding in de slip. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en de brandweer werd ingeschakeld om te assisteren.

De bestuurders, een man uit de bestelbus en een vrouw uit de auto, zijn met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De weg werd direct afgesloten tussen de rotonde met de N348 en de Oosterenkweg. De politie kon op de plaats van het ongeval nog geen alcohol- en drugstesten uitvoeren vanwege de toestand van de bestuurders; deze tests zullen later in het ziekenhuis via bloedonderzoek worden gedaan, zoals gebruikelijk bij ernstige ongevallen.

Vanwege rookontwikkeling uit de personenauto heeft de brandweer een deel van de motorkap verwijderd, maar er bleek geen brandgevaar. Het betrof lekkende motorolie. Uit de zwaar beschadigde bestelbus, die door de botsing deels was ingescheurd, lekte brandstof. De brandweer gebruikte een matras die in het busje lag om de lekkage te beperken. Na afronding van het politieonderzoek zijn beide voertuigen afgevoerd.

Gerelateerde artikelen