Gelderland

Zware crash en zwaargewonde na negeren stopteken politie

Een BMW-bestuurder in Apeldoorn is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeluk nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd. De brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn voertuig, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Het incident vond plaats rond 05.00 uur op de Kayersdijk, ter hoogte van de Praxis. De politie had de man eerder een stopteken gegeven wegens zijn opvallende rijgedrag, maar hij ging er met hoge snelheid vandoor, waardoor de agenten hem uit het zicht verloren. Kort daarna werd de BMW teruggevonden; het voertuig was zwaar beschadigd na een botsing met twee bomen.

Agenten verleenden eerste hulp en riepen de brandweer en ambulancedienst op. De bestuurder werd bevrijd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie vergezelde hem om verder onderzoek te doen, en er zal een bloedtest worden afgenomen om te bepalen of de man onder invloed was.

Vanwege het ongeval was de Kayersdijk volledig afgesloten. De politie is gestart met een nader onderzoek en meldde dat de bestuurder tijdens zijn vluchtactie met hoge snelheid door een rood licht reed bij een kruispunt. De zwaar beschadigde BMW is door een bergingsdienst afgevoerd. Het motief voor de vlucht van de man is nog onbekend.

UPDATE 10:00 uur | De automobilist is in het ziekenhuis overleden.

Gerelateerde artikelen