Gelderland

Zwaan in nood gered door Apeldoornse brandweer

De brandweer is vanmiddag druk bezig geweest met het redden van een zwaan in het water langs het Verlaat in Apeldoorn.

De brandweer werd rond 17.00 uur opgeroepen voor een dier in problemen. Een zwaan, had vis draad in zijn bek. Twee brandweerwagens kwamen ter plaatse waarna twee brandweerlieden het water in gingen om de zwaan te helpen. Toen de brandweerlieden het dier bijna te pakken hadden vloog deze weg en belandde in het water aan de andere kant. De brandweerlieden gingen snel uit het water waarna deze het dier achter na gingen en ook het water in gingen. Na 45 minuten wist de brandweer de zwaan te pakken te krijgen.

De zwaan had een stuk vislijn met daaraan, een dobber en een haakje in zijn bek. De inzet van de brandweer trok wat bekijks van omwonenden.

De zwaan werd nadat de brandweerlieden de haak en het visdraad hadden verwijderd weer vrijgelaten.

Beeld: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen