Gelderland

Opnieuw brand in Apeldoorns Matenpark

In de nacht van zaterdag op zondag was het weer eens raak in het Matenpark. Een man stak een stuk berm aan waarna deze op de vlucht sloeg.

Drie fietsers, fietste rond 01.00 uur door het park toen zij opeens vuurtje zagen en daarbij een man met een fiets. De man fietste bij het zien van de drie vrouwelijke fietsers weg. Inmiddels was de brand al uitgebreid tot een fors brandje. De vrouwen bedachten zich geen moment en stopten en belden de brandweer via het alarmnummer.

De brandweer kwam snel ter plaatse en wist het vuur snel onder controle te krijgen. Door de warmte is de natuur kurkdroog dus een brandje kan zich al snel uitbreiden tot een forse natuurbrand. De brandweer wist dit echter te voorkomen.

Terwijl de brandweer het vuur aan het bestrijden was, waren de drie vrouwen nog even aan het bijpraten. Zij wisten het namelijk 100% zeker. De man die daar stond met zijn fiets heeft er iets mee te maken. Volgens de vrouwen zag de man er als volgt uit; Donker blond haar, beetje onverzorgd, beetje lange bakkebaarden, blank, droeg een wit shirt en een spijkerbroek. De jongen had een telefoon in zijn hand met drie camera’s erop. Hij reed weg op een donker kleurige, oude studenten fiets in de richting van de Adelbrechtgaarde.

Opmerkelijk is, is dat het de afgelopen weken aardig rustig is geweest met de branden in en rondom het Apeldoornse Matenpark. De politie had de zaak rond de branden in onderzoek maar dit heeft tot voor zover bekend nog niet tot aanhoudingen geleidt.

Nadat de brand was geblust keerde de brandweer retour richting de kazerne en vertrokken de drie vrouwen richting huis.

Gerelateerde artikelen