Gelderland

Vele mensen zien steekpartij voor hun ogen gebeuren in Apeldoorn

Gisterenavond werd er in het Oranjepark in Apeldoorn een man neergestoken. De man is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Veel mensen zaten op het terras van eetcafé Teun in het Oranjepark toen de steekpartij plaats vond. Voor de ogen van deze mensen werd een 25-jarige man uit Apeldoorn neergestoken. Al snel horen gasten op het terras een geschreeuw en zien ze een man met een kettingslot zwaaien en een ander steekt met een mes. Al snel rennen omstanders naar het slachtoffer toe.

Het slachtoffer werd gestoken in zijn bovenbeen. Hier hield hij een slagaderlijke bloeding aan over. Isabel van 18 uit Apeldoorn twijfelt geen moment en snelt zich naar het slachtoffer toe die inmiddels op de hoek Kerklaan en Van der Houven van Oordtlaan lag.

Isabel drukte meteen met handdoeken en haar shirt de wond dicht, terwijl de hulpdiensten werden gebeld. De man heeft de gehele tijd een hartslag gehad.

De brandweer is nog ter plaatse gekomen om het wegdek te reinigen. Niet veel later werd de plaatsdelict weer vrijgegeven.

 

Beeld: Luciano de Graaf

Gerelateerde artikelen