Gelderland

Noodweer trekt over Apeldoorn heen

De afgelopen uren is er ontzettend veel regen gevallen in Apeldoorn waardoor er veel wateroverlast is.

Een groot rood vlak op Buienradar trok tegen 19:00 uur over Apeldoorn wat voor een enorme regenval zorgde. Straten stonden blank, putten raakten vol en auto’s moesten door grote plassen heen rijden. De brandweer heeft diverse putten open gemaakt om het water beter te laten wegstromen.

De brandweer is in de hele omgeving druk bezig met de wateroverlast meldingen.

Een groot deel van de Kayersdijk in Apeldoorn is afgesloten, omdat de hele straat onder water staat.  In Radio Kootwijk stonden tientallen tuinen onder water en werd er alles aan gedaan dat het water niet de woningen in loopt.

In Beekbergen stromen de meldingen van wateroverlast ook binnen bij de meldkamer.

Vooral boven de provincies Gelderland en Utrecht komen enkele stevige onweersbuien voor, lokaal met hagel en veel neerslag in korte tijd. Ook elders komen enkele onweersbuien voor. Later vanavond verdwijnen de buien weer. Daarom heeft het KNMI ook code geel afgegeven.

Beeld: Luciano de Graaf Fotografie

Hoenderloo
Radio Kootwijk

 

 

Gerelateerde artikelen