Gelderland

Brand in bestelbus DPD Vaassen, mogelijk brandstichting

De brandweer is zondagavond uitgerukt naar de Riebeeckstraat te Vaassen vanwege een voertuigbrand.

De brandweer kreeg rond 23.00 uur de melding binnen en spoedde zich naar de brand locatie. Ter plaatse aangekomen troffen zij een bestelbus aan die al volledig in brand stond aan de rechtervoorzijde. Omwonenden hebben met twee brandblussers nog geprobeerd de brand te doven maar dit lukte niet. De vlammen waren hiervoor te hevig. De brandweer was snel ter plaatse en wist het vuur snel onder controle te krijgen, echter liep het voertuig forse schade op. Zo is onder meer het motorcompartiment uitgebrand en heeft de cabine veel schade opgelopen.

In de bus lagen ook enkele pakketjes. Deze lijken gelukkig op het oog geen brandschade te hebben overgehouden aan de brand.

De buurt liep vanwege de brand uit een. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Hierbij wordt rekening met brandstichting gehouden, aangezien er bij het rechter voorwiel brand schade te zien valt en er een aanmaakblokje is gevonden rond dit wiel. Het aanmaakblokje is in beslag genomen voor DNA en sporenonderzoek. De bestelauto stond geparkeerd op een parkeerplaats voor de woning van de bezorger, die in deze bus rijdt namens DPD pakketdienst. Door de brand die lijkt te begonnen bij de rechter voorband en vervolgens oversloeg naar het motorcompartiment, is de bestelauto gaan rollen waarna deze dwars over de weg belandde. De bezorger was op het moment dat de brand uitbrak niet thuis.

De forensische opsporing doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. Zo is onder andere de bestelbus afgesleept naar een depot in Apeldoorn waar op een later tijdstip onderzoek wordt gedaan naar de brand.

De gemeente Epe wordt geteisterd met branden. Het is de derde brand op rij in de gemeente. De politie onderzoekt of er verbanden zijn tussen de branden

 

Gerelateerde artikelen