Gelderland

Veel rook bij brand Van Gerrevink Apeldoorn

In een loods van afvalverwerkingsbedrijf Van Gerrevink aan de Sint Maarten in Apeldoorn zuid is afgelopen nacht brand uitgebroken. Bij deze brand kwam veel rook vrij dat over het industrieterrein te zien was.

De brandweer werd rond 03.00 uur gealarmeerd en rukte met spoed uit. Bij aankomst zagen de brandweerlieden veel rookontwikkeling waarna zij op onderzoek uit gingen. Er bleek brand te woedden in zowel achter als in een container die in de loods stond.

De brandweerlieden hebben gewacht op een medewerker, die de container naar buiten kon rijden zodat de brandweer de brandhaarden kon blussen. Toen de container naar buiten was gereden werd een deel van het afval, voornamelijk karton en kunststof materialen, met behulp van een kraan uit de container gehaald zodat de brandweer de brand makkelijker kon blussen.

Naast de tankautospuit werd ook een waterwagen gealarmeerd, dit zodat er voldoende bluswater aanwezig was.

De brandweer had ongeveer een uur de tijd nodig om de brand te kunnen doven. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen