Gelderland

Zwaar ongeval Garderenseweg Uddel

Op de Garderenseweg tussen Uddel en Garderen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon ernstig gewond.

De hulpdiensten werden rond 02.00 uur gealarmeerd voor een aanrijding met letsel. Bij aankomst troffen zij een auto aan die om een boom was heen gevouwen. De boom zat letterlijk in de auto. De auto was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt, door een verkeersbord heen gereden en vervolgens achterste voren tegen een boom tot stilstand gekomen.

De brandweer moest de bestuurder van de auto uit zijn zwaar beschadigde auto bevrijden waarna hij in de ambulance kon worden onderzocht en behandeld. Het slachtoffer bleek er ernstig aan toe. Een opgeroepen traumahelikopter was inmiddels al op een grasveld in de buurt geland. Het Mobiel medisch team heeft het ambulancepersoneel ondersteund en de MMT arts is in de ambulance meegereden richting het ziekenhuis in Utrecht.

De weg is lange tijd afgesloten geweest wegens de hulpverlening en het daarop volgende onderzoek. De precieze toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen