Landelijk

Stijging in aantal meldingen vuurwerkoverlast

Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast is vergeleken met vorig jaar fors gestegen. Sommige maanden kennen zelfs dubbele cijfers.

Nu er een algeheel vuurwerkverbod is voor het verkopen en afsteken van vuurwerk zijn vele mensen boos en steken zijn uit protest vuurwerk af. Soms is het siervuurwerk, maar ook harde knallen.

In Nijkerk bijvoorbeeld belandde een stuk zwaar vuurwerk in iemand zijn achtertuin op een trampoline waar een gat in werd geblazen. Ook voelen sommige mensen zich angstig als zij laat op de avond hun hond nog uitlaten.

De politie en handhaving van de Gemeentes laten weten om streng te handhaven. Afhankelijk hoe zwaar de overtreding is, krijgt de overtreder een boete of gevangenisstraf. De gevangenisstraffen kunnen flink oplopen. Dat laatste is voornamelijk bij het gooien van vuurwerk naar hulpdiensten.

Gerelateerde artikelen