Landelijk

Nederlandse politie bereidt zich voor op onvoorspelbare jaarwisseling

De Nederlandse politie is zich aan het voorbereiden op een onvoorspelbare jaarwisseling. Met alle Coronamaatregelen is deze jaarwisseling anders dan de voorgaande jaren. Zo is er nu een vuurwerkverbod en mag je op straat maar met maximaal 2 mensen zijn.

Het aantal agenten op straat zal fors hoger zijn dan normaal. Wie agressie uit richting hulpverleners wordt keihard gestraft.

De politie richt zich op meerdere dingen. Groepjes jongeren die vuurwerkoverlast veroorzaken. Ook gaat de politie letten op het naleven van de Coronaregels. Ze zijn wel terughoudend met het optreden bij de voordeur. Dit zullen ze alleen doen als ze sterke aanwijzingen hebben dat er meer dan het maximaal aantal toegestane personen binnen zijn.

Gerelateerde artikelen